Kultura

Gjithsej 3 lajme të mbledhura për datën 26 prill 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Elia Zaharia aktore tek Vetëvrasësi i Nikolai Erdman
  • 2018-04-26

Elia Zaharia aktore tek Vetëvrasësi i Nikolai Erdman

Elia Zaharia do të interpretojë këtë fundjavë në skenën e Teatrit Andon Zako Cajupi të Korçës, në veprën e Nikolai Erdman Vetëvrasësi nën regjinë e Sulejman Rushitit. Po çfarë është në qëndër të kësaj vepre? Një i ri, i papunë, Semyon, beson se përgjigja ndaj problemeve t

Një dorëshkrim me vlera i Gjon Shllakut
  • 2018-04-26

Një dorëshkrim me vlera i Gjon Shllakut

Jetëshkrimi i përkthyesit të njohur Gjon Shllaku është bërë publik nga mbesa e tij Josefina. Shkruar nga vetë shqipëruesi ajo merr një tjetër vlerë në ditët tona. Shllaku ishte vetëm 22 vjeç, kur regjimi komunist e dënoi me 101 vjet burg, prej të cilave vuajti 11, nëpër burgje e

Teatri, artistët futen në mbledhjen e Këshillit Bashkiak
  • 2018-04-26

Teatri, artistët futen në mbledhjen e Këshillit Bashkiak

Artistët që janë kundër prishjes së Teatrit Kombëtar u futën në mbledhjen e Këshillit Bashkiak të Tiranës ditën e enjte dhe qëndruan derisa u votua pika për të cilën ata janë kundër. Ne do të presim dhe do të shohim se çfarë ndodh. Do të konsultohemi me avokat dhe do e ndjek

Kalendari