Kultura

Gjithsej 4 lajme të mbledhura për datën 21 maj 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2018-05-21

Mustafa Nano provokon me femrat!

Publicisti Mustafa Nano rikthehet sërish me një stand-up komedi në skenën e Teatrit Eksperimental. Pas përvojës që pati dy vite më parë me temën mbi religjionin, tashmë Nano kërkon të flas për forcën e femrës përmes një show me titullin Nuk ka kurva në këtë botë. Show Show ës

No Pic available
  • 2018-05-21

Një këngë sirenash për këpucëzën e Hirushes

Rigel Rizaj Mendoni për një çast një Calvino përballë një peme të lartë, teksa pyet Maçokun e rehatuar në një degë me të shtatëqind palë qejfet e tij, se cilën rrugë duhet të ndjekë. Ai do ta pyesë po ashtu si pyeti Lizën e Botës së Çudirave: Ku dëshiron të shkosh?, dhe m

Alarmi i Kim Mehmetit: Ana e bukur e kulturës po zhduket
  • 2018-05-21

Alarmi i Kim Mehmetit: Ana e bukur e kulturës po zhduket

Kim Mehmeti, autor i Mapo Edition me romanin Pusi, ka qenë i pranishëm gjatë Ditënetëve të Librit që u mbajt në Muzeun Historik Kombëtar për të folur mbi këtë roman, por dhe letërsinë në tërësi, takim i organuar nga UET Press. Na këndonin nënat të bëheshim më të bukurit e bot

No Pic available
  • 2018-05-21

Edi Hila, piktori i transformimit

Edi Hila do të vijë për herë të parë me një ekspozitë personale në Galerinë Kombëtare të Arteve. Ekspozita me titull Piktori i trasformimit është kuruar nga Joanna Mytkoëska, Kathrin Rhomberg, dhe Erzen Shkololli dhe është një projekt i përbashkët i Galerisë Kombëtare të Arte

Kalendari