Kultura

Gjithsej 2 lajme të mbledhura për datën 21 qershor 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Ura 300-vjeçare rrezikon shembjen, kërkohet të shpallet monument kulture
  • 2018-06-21

Ura 300-vjeçare rrezikon shembjen, kërkohet të shpallet monument kulture

Ura 300-vjeçare e Kovaçit në Voskopojë pavarësisht vlerave historike dhe kulturore nuk është në listën e monumenteve të kulturës. Ura e cila ka shërbyer për të lidhur Voskopojën me zona të tjera, prej vitesh dëmtohet për shkak të motit të keq dhe mungesës së mirëmbajtjes. D

Shqipëria në letërkëmbimin dhe kujtimet e Isadora Dunkan
  • 2018-06-21

Shqipëria në letërkëmbimin dhe kujtimet e Isadora Dunkan

Luan Rama Duke shkruar romanin Santa Quaranta – gërsheti i prerë i Isadora Dunkan dhe duke kërkuar informacione mbi jetën e kësaj balerine të famshme franko-amerikane të dekadave të para të shekullit XX, gjeta mjaft letra të saj që shkruheshin mbi Shqipërinë. Madje një miku im m

Kalendari