Kultura

Gjithsej 5 lajme të mbledhura për datën 16 korrik 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Pronarët rreth Teatrit, Pjetri-Vokshit: Sjap informacion për pronat private
  • 2018-07-16

Pronarët rreth Teatrit, Pjetri-Vokshit: Sjap informacion për pronat private

Pronësia e Teatrit Kombëtar ka sjellë në komisionin për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik kreun e Hipotekës, Valdrin Pjetri. Demokratët kanë kërkuar të dijnë sa pronarë privatë ka në zonën prej 10.625 m2 rreth Teatrit Kombëtar, por Pjetri ka thënë se nuk mund të japë inform

Shuhet humoristi i shquar Fadil Hasa, aktori: Nuk kam pengje!
  • 2018-07-16

Shuhet humoristi i shquar Fadil Hasa, aktori: Nuk kam pengje!

Fadil Hasa, mjeshtri i humorit shqiptar është shuar në moshën 78-të vjeçare pas një sëmundjeje të rëndë. Humbja e tij është një humbje për humorin shqiptar, pasi Hasa është një nga kontribuuesit e çmuar të kësaj gjinie. I lindur në Durrës më 8 prill të vitit 1940-të aktori

Ekspozita e hartave, koleksionisti nga Kosova i sjell në Tiranë
  • 2018-07-16

Ekspozita e hartave, koleksionisti nga Kosova i sjell në Tiranë

Harta nuk ka se si të jetë e pafajshme, sepse prapa saj qëndron pushteti dhe influenca. Kuptimi i çdo hartë rikonfigurohet sipas këndvështrimit të çdo lexuesi. Një ekspozitë me harta që datojnë nga shek XV deri në shek XVIII është hapur në COD, nga një koleksion i Afrim Ethemit, me

No Pic available
  • 2018-07-16

Epistolari i Zaratës: e vërteta historike dhe krijimi

«Komedinë hyjnore» na duhej ta lexonim dikur në auditoret e universitetit. Profesori im i letërsisë antike e mesjetare, Myzafer Xhaxhiu, na fliste me një pasion të jashtëzakonshëm për Danten e Beatriçen, aq sa në atë gjendje patetike, ai na dukej si një qenie ndryshe nga të tjerët,

No Pic available
  • 2018-07-16

Helidon Gjergji, ekspozitë në Muzeun Kombëtar të Malit të Zi

Shkodra Lake (Liqeni i Shkodrës) quhet ekspozita personale e artistit Helidon Gjergji e cila do hapet më 18 korrik në Muzeun Kombëtar të Artit në Malin e Zi nën kurimin e Ana Ivanovic. Pas ekspozitës (H)am(m)am, një vit më parë në Galerinë Kombëtare të Arteve në Shkup, Gjergji rikthe

Kalendari