Kultura

Gjithsej 2 lajme të mbledhura për datën 22 korrik 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Sky Arte vlerëson projektin e Bjarke Ingels për Teatrin Kombëtar
  • 2018-07-22

Sky Arte vlerëson projektin e Bjarke Ingels për Teatrin Kombëtar

Nëpërmjet një shkrimi të publikuar nga kanali Sky Arte, i cili i kushtohet kryesisht artit dhe kulturës, i bëhet një pasqyrim zhvillimeve në Tiranë, ku po synohet që të ndërtohet një teatër modern. Gjigandi mediatik Sky i ka bërë jehonë faktit që Tirana i ka besuar projektimin e Te

Restaurimi i kishës së Apostujve, debat mbi teknikën që po zbatohet
  • 2018-07-22

Restaurimi i kishës së Apostujve, debat mbi teknikën që po zbatohet

Kisha e Apostujve në Hoshtevë të Zagorisë , një prej monumenteve më të rrallë të kultit dhe artit të mesjetës që prej dekadash rrezikonte shembjen dhe humbjen e afreskëve ka filluar restaurimin. Por eksperte dhe banore kundërshtojnë teknikat qe po përdoren në restaurim. Ky debat ës

Kalendari