Kultura

Gjithsej 3 lajme të mbledhura për datën 11 gusht 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2018-08-11

Kumbaro kujton Havzi Nelën, poetin e ekzekutuar nga shënimet për Enver Hoxhën

30 vjetori i vdekjes së poetit nga Kukësi Havzi Nela është kujtuar nga njerëz të letrave por edhe nga Autoriteti për Hapjen e Dosjeve të komunizmit i cili ka bërë publike për studiuesit dokumenta të përndjekjes së tij. Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro ka zgjedhur disa vargje të Ne

Koleksioni 1 shekullor i pullave; Mekaniku që trashëgon pasurinë e lënë nga gjyshi
  • 2018-08-11

Koleksioni 1 shekullor i pullave; Mekaniku që trashëgon pasurinë e lënë nga gjyshi

Kush do ta mendonte se një mekanik do të merrej edhe me koleksionimin e pullave postare?! Edmond Shkreli gëzon një pasuri kulturore, gati një shekullore, trashëguar ndër vite edhe nga gjyshi i tij, po aq i apasionuar pas koleksionimit të pullave. Gjyshi im i ka pasur që nga 1900-ta, e ka v

No Pic available
  • 2018-08-11

Milan Kundera: Komunizmi më mësoi ndjenjën e humorit

Philip Roth në një bashkëbisedim me Milan Kunderën mbi fatet e Europës, fundin e botës, vdekjen, librat dhe erosin 30 Nëntor, 1980 Nga Filip Roth Kjo intervistë është përmbledhje e dy bisedave që kam bërë me Milan Kunderën pas leximit të një dorëshkrimi të përkthyer të librit t

Kalendari