Kultura

Gjithsej 4 lajme të mbledhura për datën 21 gusht 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Shqiptarët nuk lexojnë! Një milion persona nuk i prekin më librat
  • 2018-08-21

Shqiptarët nuk lexojnë! Një milion persona nuk i prekin më librat

Ka dramë më të madhe sesa djegia e fletëve të librave! Një prej tyre është të mos i lexosh ato. Sipas statistikave kulturore të INSTAT-it, më shumë se 1/3-ta e shoqërisë shqiptare nuk ka lexuar asnjë libër vitin e kaluar. Përgjithësisht vijnë lexues të rregullt. Normalisht që k

Ritet mortore në fshatrat arnaute në Rusi
  • 2018-08-21

Ritet mortore në fshatrat arnaute në Rusi

Studiuesi Aleksandër Novik ka folur për ritet mortore e përkujtimore në fshatrat arnaute të rajonit të Rostovit, Rusi, gjatë Seminarit për gjuhën e Letërsinë që ka hapur siparin në Prishtinë. “Në brigjet e detit Azov si pasojë e luftrave turko-ruse në gjysmën e dytë të shek

No Pic available
  • 2018-08-21

Si përshëndetej publiku në teatër më 1962

Një traditë e Teatrit Popullor ka qenë përshëndetja në fund të premierës jo vetëm e trupës së aktorëve, por e gjithë stafit realizues. Në foton e parë Morali i Zonjës Dulska (1962), në foton e dytë Jeta e tjetrit (1988). I njëjti prezantim është bërë edhe në 2017 në Kinë, p

No Pic available
  • 2018-08-21

Boudin dhe magjia e qiejve

Të endesh nga Honfleur në Trouville-Sur-Mer e pastaj në Deauville, është një përhumbje e shpirtit, një ngazëllim i vërtetë. Retë më të bukura që kam parë në këtë botë, janë ato në Trouville dhe Deauville, dy qytete si-mortra, ndarë nga një urë e madhe ku batica vjen dhe e mb

Kalendari