Kultura

Gjithsej 3 lajme të mbledhura për datën 14 shtator 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2018-09-14

Nis Edicioni i 13-të i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit për të Drejtat e Njeriut

Edicioni I 13-të I Festivalit Ndërkombëtar të Filmit për të Drejtat e Njeriut hap siparin të hënën më 17 shtator, për të vijuar përgjatë 5 ditëve të fokusuara tek kinemaja e angazhuar. Në ambientet e Shkollës së Filmit Marubi, personazhe të ndryshëm nga bota e kinemasë do të

No Pic available
  • 2018-09-14

Shkenca shqiptare i bashkohet kërkimeve avangarde mbi prejardhjen e matematikës

Kërkimeve historike të shumë shkencëtareve mbi prejardhjen e matematikës u bashkohet dhe studimi i profesor Fejzi Kolanecit, i cili renditet në anën e shkencëtarëve që gjejnë një lidhje mes universit dhe matematikës. Ky studim ka ardhur në librin Misteret e matematikës nga botimet UE

No Pic available
  • 2018-09-14

Princi shqiptar Malik, një peshkatar perlash në periferinë parisiane 

Një Princ shqiptar në Paris? Kur dhe në çkohë? Vallë bëhet fjalë për Esat Pashë Toptanin që në selinë e tij «qeveritare» në Hôtel Continental, pranë Place de la Concorde të Parisit, i cili paraqitej kudo si Princ i Shqipërisë apo Alejandro Kastriota, ky pinjoll i një prej deg

Kalendari