Kultura

Gjithsej 2 lajme të mbledhura për datën 16 tetor 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Identiteti dhe Estetika, përmes artit të veshjes popullore
  • 2018-10-16

Identiteti dhe Estetika, përmes artit të veshjes popullore

Elda Shabani Edhe pse shumë mendojnë se veshja ka origjine estetike, ajo së pari lindi si nevojë, për të mbrojtur trupin nga faktorët klimatikë, për t’u ndjerë më i mbrojtur nga faktorë të ndryshëm. Ashtu si veglat e punës apo ushqimi edhe veshjet konsiderohen ndër mjetet kryes

Mes meshkujve dhe femrave, nuk mund të ketë miqësi
  • 2018-10-16

Mes meshkujve dhe femrave, nuk mund të ketë miqësi

Sot 164 vjetori i lindjes së Oscar Wilde Oskar Uajlld (Oscar Wilde) ishte një shkrimtar dhe poet irlandez. Ai u bë një nga dramaturgët më të shquar të Londrës në vitet 1890. Sot, ai kujtohet për epigramet e tij, romanin Portreti i Dorian Greit, dramat, rrethanat e burgosjes së tij dhe vd

Kalendari