Kultura

Gjithsej 3 lajme të mbledhura për datën 20 tetor 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2018-10-20

Gjurmë Shqiptare: Ushtria e Enver Hoxhës (Video)

Cili ka qenë kapaciteti ushtarak i Shqipërisë para viteve 90? Sa ka qenë vlera e të gjitha pronave dhe armatimit në periudhën komuniste? Çfarë fshihej në depot e ushtrisë? Si u grabtitën shumë prej tyre dhe përse fshihen edhe sot? Mos humbisni videon e plotë të dokumentarit të gaze

No Pic available
  • 2018-10-20

Rimbaud, ky gjeni!

Arthur Rimbaud, (Rembo), u shfaq vonë në botën e poezisë dhe të kulturës shqiptare. Ai erdhi me vargje tronditëse, vezulluese e magjike. Dhe sapo u shfaq, atë e njohën se ky poet vinte nga universi i gjenisë. E përqafuan njëherësh. E kthyen në mit. Në vitet 20-30 të shekullit të k

Helena Kadare: Jeta përkrah Ismail Kadaresë
  • 2018-10-20

Helena Kadare: Jeta përkrah Ismail Kadaresë

Nga Beti NJUMA & Alda BARDHYLI Gati 40 vjet nga udhëtimi i parë në Kosovë, Helena Kadare rikthehet sërish këtë fillim vjeshte në Prishtinë në një takim me lexuesit. Ka mbetur po ajo, gruaja që i shpërndahet një dritë ndër flokë, që duket se vjen nga thellë brenda saj. Ndoshta

Kalendari