Kultura

Gjithsej 3 lajme të mbledhura për datën 21 nëntor 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2018-11-21

Filmi i Robert Budinës premierë në Tallin Black Nights Festival

Streha mes Reve, filmi i dytë me metrazh të gjatë i skenaristit dhe regjisorit shqiptar Robert Budina, do të ketë premierën e tij botërore në Konkurrimin Zyrtar të Festivalit të Filmit Tallin Black Nights. Ai vjen si nj financim i Qendrës Kombëtare të Kinematografisë në bashkëprodhi

No Pic available
  • 2018-11-21

Diana Çuli prezanton letërsinë shqipe në Itali

Shkrimtarja Diana Çuli ishte e ftuar për të folur për letërsinë shqipe në kuadër të projektit Shkrimtarë nga e gjithë bota, të martën më 20 nëntor në Bibliotekën Firenzuola në Firence. Dhjetëra lexues iu bashkuan bisedës me shkrimtaren shqiptare duke shuar kureshtjen mbi letërsi

No Pic available
  • 2018-11-21

Koleksioni i rrallë i ikonave të artit bizantin e postbizantin ekspozohet në Paris

U hap në Paris, në sallën Miro, UNESCO, ekspozita Dritare në Artin Mesjetar Shqiptar, me rastin e 60- vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në UNESCO, me pjesëmarrjen e Ernesto Renato Ottone Ramirez, Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm për Kulturën në UNESCO, Ministres së Kulturës

Kalendari