Kultura

Gjithsej 2 lajme të mbledhura për datën 06 dhjetor 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Lahuta e Serbisë? Lahutari mes lotësh: Ja dhamë vetë, se grabitën!
  • 2018-12-06

Lahuta e Serbisë? Lahutari mes lotësh: Ja dhamë vetë, se grabitën!

I ftuar pasditen e sotme në Ftesë në 5 në Top Channel, ishte lahutari i vjetër i malësisë Jonuz Delaj. I prekur emocionalisht pas vendimit të UNESCO-s për ta regjistruar lahutën si pasuri kombëtare të Serbisë, Jonuzi nuk mundi ti ndalte lotët. Ai rrëfeu se lahuta ka qenë pjesë e pan

Ibrahim Rugova, nga refuzimi estetik tek ai politik
  • 2018-12-06

Ibrahim Rugova, nga refuzimi estetik tek ai politik

Ndue Ukaj Në fund të viteve të 80-ta, në Gadishullin e trazuar Ballkanik, ashtu sikurse edhe në pjesën tjetër të Europës, shembeshin muret e komunizmit dhe hapeshin perspektiva për integrime euro-atlantike. Për popujt që përjetuan tiraninë dhe shtypjen komuniste, kjo ishte dita e shum

Kalendari