Kultura

Gjithsej 3 lajme të mbledhura për datën 13 janar 2019. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2019-01-13

Një foto e rrallë e Ibrahim Rugovës

“Duke kërcyer vallen e Rugovës”. Kjo është diçitura e fotos ku ish presidenti i ndjerë i Kosovës shfaqet duke kërcyer, krah mikut të tij të letrave, Ramiz Kelmendi. Fotoja është bërë publike nga gazetari Adriatik Kelmendi. Presidenti Rugova do të kujtohet dhe për kontrib

Shkrimtari Ismail Kadare, 1.301 botime në 45 gjuhë
  • 2019-01-13

Shkrimtari Ismail Kadare, 1.301 botime në 45 gjuhë

Studiuesi Bashkim Kuçuku ka sjell në një libër, botimet e shkrimtarit Ismail Kadare në gjuhë të tjera. Të dhënat krahasuese, 378 botime në shqip dhe 923 në 44 gjuhë të huaja, në përpjesëtimin 1 me 2.5, tregojnë se funksioni kryesor i saj prej vitesh nuk është më në hapësirën k

Diana Çuli në një rrëfim me 7 shkronja
  • 2019-01-13

Diana Çuli në një rrëfim me 7 shkronja

B E bardha: E bardha është dritë, është mëngjes, është fillim dite. Është punë, energji dhe optimizëm. Ajo vjen pas një nate të errët, kur mendimet e zymta marrin rrugë dhe kanë më pak pengesa. E bardha i shpërndan, ose të paktën i dobëson, i amortizon, i tulat. E bardha ësht

Kalendari