Kultura

Gjithsej 3 lajme të mbledhura për datën 21 janar 2019. Jeni duke lundruar në faqen 1
Orion Shima rikthehet me ciklin e nudove (Foto)
  • 2019-01-21

Orion Shima rikthehet me ciklin e nudove (Foto)

Mes errësirës dhe dritës, quhet ekspozita që rikthen Orion Shimën në skenën kulturore në vend. Shima, është një zë i njohur i artit bashkëkohor, me një sërë ekspozitash brenda dhe jashtë vendit. Ajo që dominon tablotë që do të ekspozohen në Gallery70 Contemporary Art më 24 jan

Rikard Ljarja, kur interpretonte tek Radiostacioni (Foto)
  • 2019-01-21

Rikard Ljarja, kur interpretonte tek Radiostacioni (Foto)

Rikard Ljarja, një nga emrat më të njohur të kinemasë shqiptare, gjithnjë ka preferuar të flasë pak, për kontributin e tij si regjisor apo skenarist në një pjesë të filmave ku dhe ka interpretuar. Kohët e fundit Ljarja është i njohur për publikun edhe si shkrimtar me romanin Josifop

Enkelejd Zonja: Të kompozosh një ambient konfliktual
  • 2019-01-21

Enkelejd Zonja: Të kompozosh një ambient konfliktual

Enkelejd Zonja, një emër i njohur në artin bashkëkohor, e ka parë artin shpesh si një formë për të provokuar situata të së tashmes. Në vitin 2015-të, puna e tij Vizitë në plagë, ku disa burra shfaqen duke i futur dorën në zemër ish diktatorit Hoxha, do të tërhiqte vëmëndjen e

Kalendari