Sociale

Gjithsej 38 lajme të mbledhura për datën 23 shkurt 2017. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2017-02-23

Çfarë ka ndodhur më 23 shkurt?

303 – Perandori romak Diokleciani urdhëron përndjekjen e të krishterëve në përgjithësi – së shpejti, Konstandini do të bëhej perandor dhe do ta mbështeste krishterimin. Diokleciani (245 – 312 ) ishte ilir nga fisi i njohur i dalmatëve. Duke shërbyer në radhët e ushtr

Pedagogët, zbardhet drafti për rritjen e pagave, sa do marrin për orët shtesë në bazë të titujve
  • 2017-02-23

Pedagogët, zbardhet drafti për rritjen e pagave, sa do marrin për orët shtesë në bazë të titujve

Qeveria ka gati projektvendimin Për statusin dhe trajtimin e veçantë të personelit akademik. Në këtë vendim përfshihet edhe rritja e pagesës për personelin akademik, rritje e cila do të fillojë nga 1 marsi 2017. Veç këtij projektvendimi, i cili pritet të miratohet në mbledhjen e radh

No Pic available
  • 2017-02-23

Amnesty International: Në Shqipëri, problematik komuniteti rom dhe egjiptian

Raportin e saj vjetor, Amnesty International e nis me thirrjen drejtuar popujve në mbarë botën për të mos lejuar retorikën e frikës, fajësimit dhe urrejtjes, të grryejë vizionin e një shoqërie të hapur, të mbështetur te barazia. Në raport pasqyrohet situata e 159 shteteve të globit.

Përurohet këndi i dytë i forcës te Liqeni, Veliaj: Alternativë ndryshe nga bastet e kafet
  • 2017-02-23

Përurohet këndi i dytë i forcës te Liqeni, Veliaj: Alternativë ndryshe nga bastet e kafet

Jo vetëm fëmijët, por tani edhe të rriturit kanë një hapësirë më shumë në parkun e Liqenit Artificial të Tiranës. Nisma Luaj Tirana, e cila po shtrihet në të gjithë kryeqytetin me krijimin e hapësirave argëtuese për fëmijë e të rritur, ka sjellë këndin e dytë të forcës te

Ku shkojnë kujtimet e frikshme? Zbulohet në tru harta e terrorit
  • 2017-02-23

Ku shkojnë kujtimet e frikshme? Zbulohet në tru harta e terrorit

Kërkimi shkencor mund të hedhë dritë mbi mekanizmat e memories, duke u bërë i rëndësishëm në luftën kundër sëmundjeve si Alzheimeri Truri i njeriut është në gjendje që të ruajë një hartë terrori të vërtetë, për të kujtuar vendet ku ka përjetuar përvoja të frikshme. Kësh

No Pic available
  • 2017-02-23

Ja arsyeja përse Duka William dhe Kate nuk i kapin duart në publik

 Duka dhe dukesha e Cambridge janë shumë të lidhur me njëri-tjetrin, por ekspertët e gjuhës së trupit kanë zbuluar përse ata nuk ecin të kapur për dore në publik. Ka një arsye që ndodh kjo dhe eksperti Robin Kermode ka zbuluar se ata e kanë marrë këtë shembull nga mbretëresha

No Pic available
  • 2017-02-23

Del në shitje limuzina e Donald Trump

Limuzina e presidentit të Amerikës, Donald Trump ka dalë në shitje nga pronari për një shumë prej 163 mijë dollarësh. Makina e vitit 1988 gjendet në një pikë për shitje në Gloucester, Britani e Madhe dhe mendohet se do të ketë rritje të çmimit pasi të dalë në ankand. Në vi

Kalendari