Sociale

Gjithsej 13 lajme të mbledhura për datën 20 korrik 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
AMERIKA, GJERMANIA DHE NDARJA IDEOLOGJIKE
  • 2018-07-20

AMERIKA, GJERMANIA DHE NDARJA IDEOLOGJIKE

Presidenti Donald Trump i shtoi kritikat ndaj kancelares gjermane Angela Merkel, duke thënë në një intervistë televizive se politikat e saj të emigracionit kanë qenë një fatkeqësi për Evropën. “Angela dikur ishte një superstar deri në momentin kur lejoi miliona njerëz të vinin

Diabeti, ja yndyrat që na bëjnë keq dhe ato të dobishmet
  • 2018-07-20

Diabeti, ja yndyrat që na bëjnë keq dhe ato të dobishmet

A mendoni se duke ngrënë ëmbëlsira shkaktohet diabeti? E keni gabim, sepse konsumi i tepruar i yndyrës është një faktor rreziku shumë më i keq. Kjo shpjegohet nga ekspertë të Shoqërisë Italiane të Diabetologjisë (SID) në një dokument konsensusi mbi yndyrat dhe diabetin, duke vënë

Projekti 100 fshatrat, Rama kritika bashkive: Jo vetëm rrugë
  • 2018-07-20

Projekti 100 fshatrat, Rama kritika bashkive: Jo vetëm rrugë

Gjatë prezantimit të projektit “100 fshatrat”, kryeministri Rama tha se përmirësimi i infrastrukturës përbën një element kyç në zhvillimin e fshatrave. Ndërsa nga ana e qeverisë, sipas tij janë akorduar disa miiona lekë për investimin në fshatra, kryesisht të zonave tur

Mungesa e seksit i bën keq shëndetit
  • 2018-07-20

Mungesa e seksit i bën keq shëndetit

Kjo është ajo që del nga një hulumtim britanik në studimet më të fundit mbi këtë temë, e cila duket se e hedh poshtë moton e filmit të famshëm No sex please, were British. Sipas statistikave, në fakt, çdo subjekt i Madhërisë së Tij do të kishte mesatarisht 5,800 marrëdhënie në

I nxehtë afrikan në fundjavë, por të hënën freskohet
  • 2018-07-20

I nxehtë afrikan në fundjavë, por të hënën freskohet

Vendi ynë do mbetet në periferi të valës së të nxehtit Afrikan, e cila gjatë mesditave të kësaj fundjave, sjell temperatura mbi 30°C në 90% të territorit shqiptar. Sipas Meteoalb, në zonat malore temperaturat maksimale variojnë nga 31 në Juglindje deri 35°C zonat Verilindore (Kukë

Pushime në mal. Në Razëm mes alpeve dhe freskisë
  • 2018-07-20

Pushime në mal. Në Razëm mes alpeve dhe freskisë

Rruga e asfaltuar deri në qendër të Razmës, afërsia me Shkodrën, çmimet tepër konkurruese, klima kurative, qetësia, ushqimet tradicionale dhe bukuria natyrore janë këto disa nga arsyet pse Razma gjithnjë e më shumë po kthehet në një destinacionet kryesore të turizmit malor në veri

Në jug, më shumë të huaj. Vijnë për detin, natyrën dhe ushqimin
  • 2018-07-20

Në jug, më shumë të huaj. Vijnë për detin, natyrën dhe ushqimin

Përgjatë vijës bregdetare nga Saranda deri në Vlorë kanë pushuar këtë sezon veror 66 038 të huaj. Në bregdet, në shëtitore vështirë të dëgjosh të flitet gjuha shqipe. Më shumë se 1000 turistë hyjnë në port. Jugu i Shqipërisë, një zbulim për të huajt. Në udhëtimin tonë,

Kalendari