Sociale

Gjithsej 13 lajme të mbledhura për datën 20 shtator 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Kompania T-plan, varros Valbonën në një tunel prej betoni
  • 2018-09-20

Kompania T-plan, varros Valbonën në një tunel prej betoni

Në Lumin Valbonë, një tjetër HEC po ndërtohet nga kompania T-Plani, me fuqi prodhuese 2.3 mega, e cila pretendon se po punon në gjurmët e një hidrocentrali ekzistues. Kontrata është lidhur në 29 janar 2009, por sot punimet e këtij hidrocentrali ende nuk kanë përfunduar, edhe pse në

VËLLEZËRIT SIAMEZË NUK DUHEN MES VETI
  • 2018-09-20

VËLLEZËRIT SIAMEZË NUK DUHEN MES VETI

Nga Fadil LEPAJA Mogherin- i, hap mas hapi, po shkon. Me shumë gjasë që po ecë prej përgjegjësisë që ka, pa krye punë. Dada e Hashimit dhe e Acës , e cila për kaq kohë fotografohej në mes të dy çunave të zemëruar të lagjes ballkanike, po ikë pa arritur të i shtyj ata të nënshkr

I vdekur në vitin 2000, por Gener 2 i merr firmën në 2013!
  • 2018-09-20

I vdekur në vitin 2000, por Gener 2 i merr firmën në 2013!

Në fshatin Dragobi të Luginës së Valbonës, janë mbledhur rreth 20 banorë. Janë po ata, të njëjtët, që prej më shumë se 2 vitesh po ngrenë zërin për ndalimin e një hidrocentrali në këtë zonë. Një nga kriteret për të ndërtuar një HEC, është diskutimi me banorët e zonës.

Gener 2 reagon për lejen e ndërtimit: Kemi kontratën koncesionare!
  • 2018-09-20

Gener 2 reagon për lejen e ndërtimit: Kemi kontratën koncesionare!

Top Story kontaktoi avokaten e kompanisë Gener 2, që ka në pronësi kompaninë e HEC-eve, Dragobia Energy, për ta pyetur në lidhje me zbatimin e vendimit të gjykatës. Avokatja Mine Progonati refuzoi të jepte një intervistë, por nëpërmjet telefonit dha këtë përgjigje: Vendimi i Gjyka

Diga mbi Valbonë?! Thyhet zotimi i Ramës në 2016-n
  • 2018-09-20

Diga mbi Valbonë?! Thyhet zotimi i Ramës në 2016-n

Në qershor të 2016-s përpara kryeministrisë, një grup njerëzish protestuan kundër ndërtimit të disa HEC-eve në Luginën e Valbonës, me argumentin se ndërtimi i hidrocentraleve në një Park Kombëtar si ai i Valbonës, do të sjell pasoja të pariparueshme për mjedisin dhe zonën ku at

No Pic available
  • 2018-09-20

Diabeti, edhe vetëm një natë pa gjumë rrit rrezikun

Sipas një hulumtimi japonez mbi minj, privimi i gjumit shkakton ndryshime në mëlçi dhe në përgjigje të insulinës Privimi i gjumit qoftë i një nate të vetme gjithashtu shkakton rezistencë ndaj insulinës ndaj mëlçisë dhe prandaj mund të përfaqësojë një faktor rreziku për diabeti

Fiks Fare, nxënësit drejt shkollës në bagazh të furgonit
  • 2018-09-20

Fiks Fare, nxënësit drejt shkollës në bagazh të furgonit

Fëmijët e dy fshatrave transportohen në shkollën e Vithkuqit në Korçë dhe nga shkolla në shtëpi në kushte skandaloze. Fiks Fare denoncon se transporti i tyre bëhet nga një furgon, i cili ka 8 vende, veç shoferit, por që në mjet mund të gjesh rreth 20 vetë, ku 10 prej tyre janë fëm

Kalendari