Gruaja dhe nena kane qene ne qender te vemendjes sot ne diten nderkombetare te tyre. Me lule, burrat kane uruar grate dhe nenat, duke i bere ato te ndihen te vleresuara te pakten sot.

Ndonese nuk u ka mbajtur nje mot i mire per t'i shoqeruaruar ne argetimin e tyre, por lulet per t'i uruar festen nuk u kane munguar. Kete e tregojne dhe tregtaret e luleve te cilet nxjerrin ne pah ate, qe ne te vertete duhet vleresuar, mos ngurimin e burrave per t'u blere lule.Por grate blejne dhe e dhurojne lulen edhe per njera-tjetren .

Sipas mundesive ekonomike lulet jane shoqeruar edhe me dhurata te tjera .

Ne diten nderkombetare te gruas jane zhvilluar nje sere aktivitetesh per t'i thene 'stop' dhunes ndaj saj.