8 % e popullsis adulte n Shqipri rezulton t jet e prekur nga hepatiti B, apo si njihet n gjuhn popullore verdhza. Mjekt specialist shprehen se numri i t prekurve vjen n rritje do dit, prjashtim bejn moshat nn 16 vje, t cilt jan t vaksinuar.

Javan Basho, Shef i Gastro-hepatologjis

"600 paciant preken do vit nga hepatiti, 400 t till shtrohen n spotal me ciroza t mlis."

Arjan Harxhi, mjek infeksionist "Do fusim vaksinn e detyruar deri n moshn 18 vje."

N Ditn Botrore Kundr Hepatiteve, mjekt krkojn ndrgjegjsim t popullsis, veanrisht grupmoshs, 20-40 dhe q jetojn n komunitet t kryejn analiza t herpashershme. Hepatitet nuk jan t shrueshme, por mund t mbahen nn kontrroll, pr t zgjatur jetgjatsin.