Ambasada greke n Tiran njoftoi dje se Fondacioni Shtetror Grek i Bursave (IKY) ofron 90 bursa pr studime pasuniversitare pr shtetas t huaj t vendeve t Ballkanit, Evrops Qendrore dhe Lindore, Azis, Afriks, si dhe t Ameriks Latine (me kombsi greke ose jo), pr vitin akademik 2010-2011, sipas programeve t studimit t ndara: “Master t Nivelit t Dyt, pr nj periudh nga 1 deri n 3 (tre) vjet; Doktorat (PhD), pr nj periudh nga 1 (nj) deri n 4 (katr) vjet: Krkime n Postdokorat pr nj periudh nga 6 muaj deri n 1 (nj) vit; Specializime n Artet e bukura, pr nj periudh nga 1 (nj) deri n 2 (dy) vjet”. Formulart dhe dokumentet e tjera, mbasi t jen plotsuar nga aplikantt, t drgohen direkt n ambasadn greke n Tiran ose pran Konsullats s Prgjithshme n Gjirokastr apo Kor, brenda dats 17 maj 2010.