Nga dita e hn, Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit t Pronave do t nis procesin e pranimit t krkesave pr t gjith ata pronar, q do t prfitojn nga fondi i kompensimit n vler pr pasurit e paluajtshme q preken nga ndrtimet informale. Sipas drejtorit t ksaj Agjencie Elvis Cefa, procesi i pranimit t krkesave do t zgjas 30 dit dhe se numri i prfituesve nga ky fond do t jet mbi 2000 individ.

T gjith aplikantt pasi t paraqiten n zyrat e ksaj agjencie duhet t paguajn tarifn e shrbimit q kap nj vler prej 2000 lek dhe t hapin nj llogari bankare n nj nga bankat e nivelit t dyt. Gjithashtu subjektet prfituese nprmjet nj prokure duhet t paraqesin pran AKKKP, krkesn q i bashkangjitet vendimit t Kshillit t Ministrave t plotsuar, dshmin e trashgimis pr t gjith trashgimtart e ligjshm n prputhje me percaktimet e Kodit Civil, Prokurn e posame t nnshkruar nga t gjitha subjektet q prfitojn kompensim ku si tagr i nevojshm t jet e drejta pr t trhequr vlern financiare n emr t tyre. Pjes e dokumentacionit jan dhe vrtetimi i lshuar nga banka e nivelit t dyt, pr hapjen e llogaris bankare, nj dokument identifikimi dhe mandati i pagess pr shumn 2000 lek.