Ne pese vitet e fundit ato qe kane marre pjesen e luanit kane qene investimet ne infrastrukturen rrugore. Pavaresisht kesaj numri i aksidenteve mbetet i krahasueshem me nje bilanc lufte po t’u referohesh statistikave te vetem nje muaji. Njeri prej njohesve me te mire te problematikes se aksidenteve thote se rruget paraqesin mangesi te medha te cilat favorizojne perplasjet vdekjeprurese.

“Nuk sht system rrugor i mbrojtur. Kjo do t thot q n kt system
rrugor kan akses t hyjn njeriu, makina, kali, karroca, cdo lloj mjeti
tjeter me shpejtsi t ndryshme, shpesh t palejuar” thot Artur
Rrahmani, drejtor i “The Expertes”.Ne pjesen derrmuese drejtuesit e mjeteve qe perfshihen ne aksidente jane
te moshave te reja, nen 35 vjec. Ndaj ekspertet e shohin si nje mase te
domosdoshme parandaluese rishikimin e gjithe procedurave per pajisjen
me leje drejtimi.“Nj faktor I rndsishm sht edhe shkaku subjektiv ku hyjn
profesionalizmi I shoferit, aftsit drejtuese t shoferit, mnyra e
trajnimit dhe aftsimit t tij dhe mnyra se si I pajisin njerzit n
Shqipri me patenta dhe dshmi drejtimi automjeti dhe aspekti tjetr
aftsia q ka ai si person pr t reaguar n situata t caktuara. Pra,
gjat kohs q bhet testimi pr drejtim a provokohen situate t tilla?
Ky sht problem q duhet par n system” thot Rrahmani.Pervecse nder vendet me numrin me te madh te aksidenteve, Shqiperia per
fat te keq qendron nder vendet e para edhe sa i takon numrit te atyre qe
shkelin rrugullat e qarkullimit rrugor.Genti Hazizaj
Azhornuar së fundi ( e shtunë , 21 gusht 2010 )


< I mëparshmi