Ambasada britanike prezantoi dje një broshurë me informacion për Mundësitë për biznes, tregti dhe eksport në tregjet e Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë.Lajmin e bën të ditur gazeta “Shqip”. Kjo iniciativë tregon angazhimin e qeverisë britanike për zhvillimin e biznesit dhe lidhje më të ngushta tregtare me vendet e Ballkanit Perëndimor.

Ambasadorja britanike, Fiona McIlwham, vuri në dukje se të tre vendet kanë një ambicie për t'u bërë anëtare të BE-së, një ambicie që Britania e Madhe e mbështet.

Ajo tha se "për të tërhequr investitorët ka rëndësi të zbatohen standardet e BE–së duke përmirësuar mjedisin e biznesit, lehtësuar dhe përmirësuar parashikueshmërinë e kuadrit rregullator, duke luftuar korrupsionin dhe përmirësuar transparencën.

Raporti i Komisionit Europian muajin e ardhshëm do të analizojë progresin e arritur. Por, një matës më i mirë i suksesit do të jetë rritja e investimeve britanike dhe biznesit dypalësh me Shqipërinë".

Projekti është një përpjekje e përbashkët e ambasadave britanike në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni dhe u financua nga Ministria e Jashtme Britanike.


if (window.ads_ad_block){ads_ad_block=ads_ad_block+1;}else{ads_ad_block=1;}
function showAdBlock_2136(ppc_ad_block_count)
{
title = document.title;
show_ads_id = 2136;
show_ads_url = "http://www.kosoftads.com/publisher-show-ads.php";
block_count=ppc_ad_block_count;
iframe_width=580;
iframe_height=115;
metainfo=document.getElementsByTagName('meta');
ref=document.referrer;
showContentAds(metainfo);
}
setTimeout("showAdBlock_2136("+ads_ad_block+")",1000*(ads_ad_block-1));


Më shumë nga ekonomia
Pronat e mafies, qeveria në vështirësi
Në kushtet e vështirësisë për të sekuestruar pronën si e drejtë që rrjedh nga vendimi gjyqësor apo ato administrative, qeveria kërkon ndihmën e shoqërive private përmbarimore.
Përmbarimi bllokon financat e ministrive
Sikur të mos mjaftonte kriza në arkën e shtetit, reduktimi i buxhetit dhe mungesa e fondeve, tashmë institucionet e shtetit janë duke u përballuar me një tjetër fenomen: përmbarimin privat.Ekonomia, Romney sfidon Obama-n
Shkurtime madhore të shpenzimeve publike, reduktim i ndjeshëm i taksave dhe shfuqizim të normave që pengojnë rritjen ekonomike dhe punësimin.
Gjermani, gjykata: Po ndihmave për eurozonën
Instanca më e lartë gjyqësore në Gjermani ka hedhur poshtë një sfidë që i është paraqitur vendit kundër ndihmave për vendet e tjera të eurozonës.
Berisha: Lehtësi për biznesin

Suksesi i modelit ekonomik shqiptar përballë krizës globale që ka
përfshirë shumë vende të zhvilluara ka qenë thelbi mbi të cilin
kryeministri Sali Berisha ka vendosur mbledhjen e rradhës së qeverisë.

Lajmet kryesorePërmbarimi bllokon financat e ministrive

Shteti humb miliona me gjyqet, kërkohet ekzekutimiPronat e mafies, qeveria në vështirësi

Gaddafi: Jam ende në Libi

Kriza, shefat e diplomacive në Tiranë

Bregu: 12 prioritetet, test për politikën