Konsorciumi amerikano-zvicran ka fituar tenderin ndrkombtar pr t bler 85% t kompanis shtetrore t nafts dhe gazit n Shqipri. Rafineria e nafts n Teksas dhe grupi energjitik Mercuria n Gjenev, fituesit e tenderit, paguan 197 milion dollar pr kompanin shtetrore t nafts dhe gazit ARMO, njoftoi Ministria e Ekonomis dhe Energjis n Shqipri.ARMO zotron dy rafineri, nj qendr krkimesh, 11 depo dhe nj rrjet t stacioneve t gazit, t cilat thuhet se kan nj vler prej 172 milion dollarsh.