Tirane 29 shtator 2016 NOAal- Gjykata e Apelit te Krimeve te Renda ka denuar me dy vite e kater muaj burg ish-prokurorin Haxhi Giubr
br
Vendimi i dites se sotme vjen pasi ish-prokurori Giu apeloi ate te dhene nga Gjykata e Krimeve te Renda e cila e denoi me 3 vjet e 6 muaj burg por per shkak te gjykimit te shkurtuar u ul 13 e denimit duke u denuar perfundimisht me 24 vite burgbr
br
Por edhe me vendimin e sotem lihet ne fuqi ai i dhene nga shkalla e pare e gjyqesorit Ish- prokurori u arrestua per korrupsion me marrjen e ryshfetit prej 29 mije eurobr
br
Giu akuzohet per korrupsion te funksionareve te larte te drejtesise Ai njihet edhe si hetuesi i vrasjes se Azem Hajdarit ne vitin 1998br
br
Nje nga provat kryesore te Prokurorise se Krimeve te Renda per Haxhi Giun ishin pergjimet telefonike Regjistrimi i bisedave ka nisur per shtetasin Paulin Shpori i arrestuar per trafik droge ne vitin 2014br
br
I burgosuri eshte pergjuar teksa fliste me vellane e tij Aleks Shpori Mesohet se kane qene theniet e Aleks Shporit ato qe kane zbuluar implikimin e prokurorit ne ceshtjen penalebr
br
Vellai gjate bisedave i shpjegonte te arrestuarit perpjekjet qe po bente per ti mundesuar lehtesimin e akuzes dhe te denimit pas kapjes me droge te Paulin Shporit Pikerisht ne keto biseda mesohet se jane permendur takimet me prokurorin Haxhi Giu dhe me pas shuma qe i eshte ofruar atij prej 29 mije euroshaynoaalbr
br
Krimet e Renda denojne me 2 vite e 4 muaj ish-prokurorin Haxhi Giubr
br
Korrupsioni Apeli le ne burg prokurorin Haxhi Giubr
br
Krimet e Renda lene ne burg prokurorin Haxhi Giubr
br
Zbulohet pasuria e prokurorit shtepite dhe depozitat e Giut VIDEObr
br
Korrupsion 29 mije euro arrestohet ish-prokurori i ceshtjes Hajdari

lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix