Në tre muajt e ardhshëm Austria do të dërgojë 150 ushtarë shtesë në kuadër të misionit EUFOR, në Bosnje e Hercegovinë.

Lajmin e bëjnë të ditur mediat ballkanase, të cilat iu referohen burimeve pranë Ministrisë austriake të Mbrojtjes.

“Do ta dyfishojmë kontigjentin tonë në BeH”, ka deklaruar zëdhënësi i këtij dikasteri, Shtefan Hirsh.

Austria ka vendosur kështu që të dërgojë ushtarë shtesë në Bosnje dhe jo në Liban, sic iu sugjerua nga Kombet e Bashkuara.