Austria ka mbrojtur pavaresine e Kosoves, duke e cilesuar kete akt konform se drejtes nderkombetare. Ambasadori austriak, Helmut Tiki, ka thene se "nga fillimi i viteve '90, deklarata te pavaresise kane bere edhe Sllovenia, Kroacia, Bosnja dhe Maqedonia dhe kjo nuk ka paraqitur shkelje te se drejtes nderkombetare".