Perpara se te lejoje Beogradin te hedhe hapa te tjere drejt antaresimit ne BE BE kerkon me teper siguri nga Serbia. Presidenti i Bashkimit Evropian Herman Van Rompuj tha se blloku ka nevoje per me shume siguri nga Serbia ne dialogun me Kosoven.

Lideret e bllokut 27-antaresh pritet qe ne mbledhjen e 9 dhjetorit te vendosin nese do ti japin Serbise statusin e kandidatit.

Serbia dhe Kosova filluan dialogun per ceshtje teknike te ndermjetesuar nga Bashkimi Evropian marsin e kaluar.

Te dyja palet kane shenuar progres te limituar kete jave me rifillimin e bisedimeve pas nderprerjes dymujore qe u shkaktua nga problemet ne veriun e Kosoves.