Tregtaret shqiptare nuk harrojne se muaji dhjetor ka hyre dhe kane nxituar te rritin menjehere cmimet. Brenda tre diteve cmimi i mishit rritet me 150 leke te reja dhe kjo nje dite para festes fetare te Kurban Bajramit. Tregtaret perfitojne gjithnje nga deshira dhe tradita e shqiptareve per te patur ne tavoline gatime mishi dhe rrisin cmimet, por edhe nga mungesa e kontrollit shteteror per te diktuar cmimet.
Cmimi i mishit dhe produkteve te tij, dy dite me pare u rriten me 50 leke te vjetra, dje me 50 leke te tjera dhe sot kur eshte festa e Bajramit pritet te rritet po kaq.