brbrPer 6 muaj 60 familje te komunitetit rom qe preken nga projekti i rehabilitimit te Lumit te Tiranes do te sistemohen ne shtepi te reja Kete te marte bashkia ka nisur punen per ndertimin e banesave sociale prane ish-Repartit Ushtarak ne Shkoze brbr
brbrAjo qe duhet te bejme eshte edhe investime korrekte pra disiplinim te gjithe rrjedhes se Lumit te Tiranes qe te mos shkaktoje me permbytje por edhe banesa sociale per te akomoduar 400 anetare te komunitetit rom qe sot kerkojne strehim Per ata qe bejne sherrin politik dhe nuk levizin as gishtin shqetesimet e qytetareve harrohen Por per ne te Bashkise se Tiranes qe nuk harrojme e jemi te pergjegjshem i ndjekim situatat sic ndoqem komunitetin rom te bregu i Liqenit te Pallati me Shigjeta te Bregu i Lumit dhe sic po e ndjekim ne Shkoze me investimin qe po bejme ketu ne menyre qe komuniteti rom te kaloje nga barrakat buze Lanes ne nje vend shume here me komod dhe te pranueshembrbr
brbrKryebashkiaku Veliaj tha se e vetmja forme qe keto familje te perfitojne banesa sociale eshte te regjistrojne femijet ti arsimojne dhe ti vaksinojnebrbr
brbrE vetmja gje qe duhet te paguajne familjet eshte ti binden Bashkise se Tiranes per regjistrimin e detyrueshem ne shkolle kopshte e cerdhe te femijeve per vaksinimin e tyre sepse femijet e shendetshem dhe te arsimuar jane nje bilete qe familjet te dalin nga varferia dhe te mos kene me nevoje per doren e bashkisebrbr
brbrVeliaj siguroi se Bashkia e Tiranes nuk do te beje vetem investime per kete kategori sociale por me ane te politikave te ndryshme do ti integroje ata ne shoqeribrbr
brbrbrbr
brbrbrbr


googletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display

br