Pr her t par nj kompani danez nis aktivitetin e saj n Shqipri dhe ajo sht e para q ka prodhuar radion e par elektrike n vitin 1925. Kompania Bang & Olufsen, sapo ka hapur n Tiran njsin m t re t tregtimit t sistemeve video dhe audio, "Concept Iliria", sh.p.k. Bang & Olufsen" q punon n nj treg t dominuar nga shitjet masive, kapacitet e mdha dhe ndarjet e tregut, prballet me zgjedhjet q bn vet klienti, nisur dhe nga eksperienca e gjat dhe e suksesshme e kompanis daneze. Siprmarrja e "Bang & Olufsen" n Tiran, vjen nga firma Concept Iliria sh.p.k.