Keto medikamente jane stoqe te 2008 dhe ruhen ne magazine ne pritje te nje vendimi per asgjesim.Jane materiale dhe medikamente te skaduara qe ruhen ne kushte magazinimi dhe nderkohe kemi hapur procedurat e nevojshme pasi ne baze te ligjit evadimi dhe asgjesimi i ketyre medikamenteve kerkon nderhyrje te disa institucioneve.

Kemi nisur shkembimin e informacionit dhe bashkepunimin me ministrine e Mjedisit dhe pastaj do te vazhdojme me institucione te tjera per te realizuar proceduren per evadimin dhe asgjesimin e barnave - ka deklaruar drejtori i QSUT Ivziku dje ne nje konference per nderhyrjen e re qe do te zhvillohet ne kete qender per bazen e ekranit.Ai gjithashtu siguroi se aktualisht nuk ka asnje ilac te skaduar qe te jete ne perdorim nga stafi I spitalit.