Transmetuar me 26122014 - 1028
Tirane 26 dhjetor 2014 NOAal- Kryebashkiaku i Tiranes Lulzim Basha ne analizen vjetore te institucionit qe ai drejton deklaroi se ne krye te prioriteteve te punes se tij ka qene zhvillimi ekonomik dhe punesimibr
br
Ai tha se keto dy prioritete kane qene si pergjigje ndaj qytetareve per me shume shanse per punesim per punesim cilesor dhe me paga me te mirabr
br
Sigurisht qe pushteti vendor nuk mund te beje gjithcka por mund te bej dicka Pushteti vendor ne Tirane ka treguar se ka bere me shume se dicka per ti dhene me shume frymemarrje biznesit te vogel Ne i qendrojme idese se nje klime miqesore ndaj biznesit klime e karakterizuar me taksa te uleta natyrisht te fokusuar edhe ne projektet zhvillimore u shpreh Bashabr
br
Ai u ndal edhe ne bindjen se permes uljes se taksave dhe nje praktike te taksave te uleta zhvillimi behet me i mundshembr
br
Numri i te punesuarve eshte 25 mije ne tre vjet dhe vetem 12 500 ne vitin 2012 por lajmi i keq eshte se ky numer ka ardhur ne renie per shkak te rritjes se taksave dhe cmimit te energjise elektrike tek bizneset dhe konsumatoret Problem eshte bllokimi i projekteve strategjike ne kryeqytet qe ka sjelle nje renie prej 2500 vendesh pune dhe renie tjeter po kaq te madhe per shkak te bllokimit te bulevardit dhe terminalit Gjithsesi bilanci yne eshte pozitiv Dhe per vitet ne vazhdim deri ne 2017 eshte qe ne do te perpiqemi per uljen e taksave qe mbledh Bashkia e Tiranes Vetem permes uljes se takses vetem nepermjet konsiderimit te biznesit si aleatin tone ne keto kohe krize te bejme plane per te ardhmen tha kryebashkiakubr
br
Gjate fjales se kryebashkiakut iken dritat duke nderprere aktivitetin ndersa OSHEE sqaroi se gjithcka ka ardhur si pasoje e nje defekti ne fidrin 201 dhe po punohet per zgjidhjen e shpejte te tijbr
br
Pas rilidhjes se energjise dhe rifillimit te aktivitetit kreu i Bashkise Tirane deklaroi se do ishte shume keq nese do jete dicka e porositur politikisht apo edhe me keq nese eshte perditshmeri e qytetareve shqiptarebr
br
Sipas tij permes kesaj nderprerje u be qe Kryeministri Rama te kishte gjithe vemendjen mbi veteaynoaalbr
br
Komentoni mbi kete lajm me poshte Nese keni dicka per te raportuar mbi kete teme na shkruani tek prnoaal


lang enUS

p idlastbrbr