Kryeministri Sali Berisha ka pritur n nj takim Misionin e Banks Europiane t Investimeve t kryesuar nga Dario Skannpieko. Gjat takimit Skanapieko shprehu gatishmrin dhe angazhimin e Banks Europiane pr bashkpunim t mtejshm pr financim t projekteve t ardhshme, si ai i rrugs Tiran – Elbasan, by-pasit t Fierit. Gjithashtu krahas financimit t projekteve dhe mbshtetjes me asistenc teknike, Skanpieko vuri n dukje se projekti i rrugs Tiran – Elbasan sht projekti i par, i cili do t realizohet n kuadrin e programit t “Instrumentit te Financimit te Ballkanit Perndimor". Nga ana e tij kryeministri Berisha shprehu vlersimin pr rndsin e rrugs Tiran – Elbasan, jo vetm si nj segment i rndsishm i korridorit t tet, por dhe si nj segment i rndsishm i zhvillimit t Boshtit t Jugut.