mimi i nafts sht ulur srish sot n 114 dollar pr fui, i nxitur nga prforcimi i monedhs amerikane. Duket se nafta po ndrmerr nj ulje t menjhershme dhe shkak sht forcimi i monedhs amerikane, ashtu sikurse ngritja u shkaktua nga zhvleftsimi i dollarit. mimi i nafts n bursn e Nju Jorkut shnoi nj ulje prej 1. 60 dollar dhe shitej me 113. 41 dollar pr fui. Nafta n bursn e Londrs sht ulur me 1.75 dollar dhe shitej me 111.93 dollar pr fui.