PUBLICITETFrancesco Becchetti sipermarresi italian i shpallur ne kerkim nderkombetar ne policia shqiptare eshte ndaluar nga policia angleze pak dite me pare disa muaj pas shpalljes ne kerkim Pas ndalimit ai eshte paraqitur perpara nje gjykate angleze ku i eshte komunikuar urdher-arresti nderkombetar i leshuar ne ngarkim te tij Gjykata britanike ka vendosur ekstradimin e tij ne drejtim te Shqiperise ku eshte i dyshuar per nje sere veprash penale qe lidhen me bizneset e tij E sipermarresi italian duhet te kthehet ne Shqiperi brenda 15 Dhjetorit Me 27 korrik organi i akuzes mbylli hetimet ne ngarkim te Francesco Becchettit Mauro de Renzit Liliana Condimittit Stavri Pecit dhe Elona Troplinit Gjithcka ka nisur pas nje hetimi te gjate te policise dosja e se ciles me pas i eshte kaluar Prokurorise qe ne qershor ka sekuestruar - pas lejes se dhene nga gjykata - 60 te aksioneve te shoqerise AgonSet shoqerite Energji Cable System 400KV Fuqi si dhe bllokoi llogarite bankare te tyre ne banka te ndryshme te gjitha te administruara nga Francesco Becchetti Liliana Condomitti Mauro de Renzi dhe Elona Troplini te cilet jane te dyshuar si te perfshire ne nje skeme gjigante pastrimi parash e cila arrin ne miliona euro Grupi hetimor ben te ditur se ka provuar skemen permes se ciles biznesmeni italian ka kryer rreth 770 milione leke evazion ne dem te shtetit Sipas tyre ne qender te kesaj skeme evazioni por njekohesisht edhe pastrimit te parave qendron hidrocentrali i Kalivacit dhe dy shoqeri te zoteruara nga Becchetti koncesionarja KGE dhe ajo Energji fgnoaal

lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix