Borxhi publik do rritetE diel 07 Prill 2013 1435

Borxhi publik do rritetBorxhi publik rrezikon te rritet pertej shifres 638 te prodhimit te brendshem bruto kjo pasi rritja ekonomike per vitin 2012-te rezultoi shume me poshte parashikimeve me te cilat qeveria hartoi dhe me vone rishikoi buxhetin e vitit te kaluar Ekspertet shprehen te shqetesuar per situaten qe do te kete tashme ekonomia kjo pasi edhe shifra 16 e rritjes ekonomike eshte me e ulta ne 10 vitet e funditNese 16 perqindeshi analizohet ne kushtet e ekonomise shqiptare permiresimi i cilisese se jetes per shqiptaret eshte shume me i ulet cka rikonformon dhe njehere renien e konsumit dhe te punesimit Qeveria u detyrua qe te rishikonte brenda nje muaji treguesit kryesore te buxhetit te ketij viti ku borxhi deri tani ka arritur ne nivelin 638 ne nje kohe qe edhe nismat e lehtesirave fiskale qe ka marre se fundi qeveria pritet qe ti rendojne buxhetit 200 milion euro cka automatikisht ul realizimin e te ardhuravep