brbrPer Partine Demokratike ndryshimi i kodit zgjedhor ne menyre te njeanshme nga qeveria eshte i papranueshem dhe thellon krizen politike ne vend Eksperti i kodit elektoral njeheresh nenkryetari i Komisionit te Ligjeve Oerd Bylykbashi nenvizon faktin se qe prej vitit 2001 nderhyrjet ne ligjin e zgjedhjeve jane bere vetem me komisione bipartizane duke theksuar se ndryshimi i kodit ne menyre te njeanshme se bashku me harten e re territoriale te miratuar po ne menyre te njeanshme cenon garancite qe opozita duhet te kete ne zgjedhjet e ardhshme lokale Sipas Bylykbashit reformat e medha e vecanerisht ato qe kane te bejne me zgjedhjet duhet te kene ne themel marreveshjet politike Pak dite me pare Ministri per eshtjet vendore Bledi uci lajmeroi se qeveria po ndryshon kodin zgjedhor ne menyre qe ta pershtate me ndryshimet qe imponohen nga ndarja e re territoriale uci sqaroi se qeveria po e realizon e vetme kete proces pasi opozita ka zgjedhur rrugen e bojkotitbrbr
br