Ministri i Energjetikes Ilir Meta tha se qeveria do i heqe kompanise ceke CEZ monopolin ne shperndarjen e energjise elektrike.

Angazhim im dhe i qeverise eshte lufta kunder cdo lloj monopoli ne treg. Nese sot do te kemi nje situate te tille kur kemi vetem nje operator shperndarje absolutisht qe ligji nuk na pengon po do te kerkojme edhe futjen e operatoreve te tjere tha Meta.

Ndonese skema e qeverise per liberalizimin e shperndarjes se energjise elektrike mbetet ende e paqarte Ilir Meta nuk perjashtoi mundesine e futjes se nje operatorit te dyte kombetar ne treg.

Zoti Meta tha se ne shperndarjen e energjise ka probleme dhe i kerkoi CEZ te plotesoje detyrimet ndaj qeverise dhe konsumatoreve

Tregu i shperndarjes se energjise elektrike ka nje xhiro vjetore mbi 300 milione euro dhe qe prej vitit te kaluar zoterohet nga kompania ceke CEZ nje nga me te medhate ne Europen Lindore.