brbrPas disa ditesh Shqiperia do te behet pronare e 100 te aksioneve te kompanise qe shperndan energjine CEZ Marreveshja me palen ceke dhe ate shqiptare eshte depozituar ne kuvend Me miratimin e saj i hapet rruge keshtu edhe ristrukturimit te sektorit te energjise ne vend neni 4 duke i vene si kusht ministrise se energjise qe te nise menjehere permiresimin e treguesve te saj cka do te thote lufte ndaj vjedhesve dhe rritje te arketimeve Ne marreveshjen e depozituar ne kuvend per here te pare zbulohet se vlera prej 95 milione eurosh qe qeveria jone ra dakord ta zgjidhte ceshtjen CEZ me palen ceke do te jepen per detyrimet qe administrimi i atehershem ka patur me disa kompani si sherbimi dhe banka Ndersa transferimi i aksioneve do te behet ne vleren simbolike 1 euro Ne relacionin e depozituar ne Kuvend thuhet se tashme institucionet financiare nderkombetare si banka boterore apo IFC do te japin 200 milion euro kredi per te riorganizuar edhe njehere sektorin e energjise Ne 21 janar te vitit 2013-te Enti Rregullator i Energjise i hoqi licencat komapnise se shperndarjes qe administrohej nga ceket ceshtja shkoi ne arbitrazh dhe sipas vleresimeve edhe te zyres ligjore qe morri pala shqiptare do ti kushtonte vendit miliona euro dhe e pakta 4 vjet per tu zgjidhur Pas 6 muajsh negociatash qeveria riktheu 76 te aksioneve dhe do ti paguaje kompanise nga Praga vleren 95 milione euro per kater vjet por kjo do te behet me buxhetin e CEZ-it shqiptar brbr
br