TIRANE- Kreu i PDIU-se, Shpetim Idrizi ka riktheksuar sot se vetem amendimet e propozuara prej tyre ne procesin e cencusit mund te ndalojne abuzimet qe mund te pasojne kete regjistrim.


Sipas tij, nje regjistrim mbi baza etnie dhe feje nuk mund te lejohet dhe PDIU eshte kunder kesaj forme. PDIU vijon të jetë tërësisht kundër regjistrimit mbi baza etnike dhe fetare. PDIU do të vazhdojë betejën politike dhe qytetare për të garantuar nëpërmjet kontrollit parlamentar zbatimin e këtyre amendamenteve, si i vetmi instrument legal që të shmanget abuzimi”- theksoi Idrizi gjate nje takimi, ku u prezantua programin politik që do të ketë kjo parti në pushtetin vendor.


Sipas Idrizit, sulmi i orkestruar nga qarqe të caktuara greke kundër këtyre amendamenteve, vuri në pah se këto amendamente janë i vetmi mjet për të ndaluar abuzimin me regjistrimin e popullsisë.