Nga Express me 09 dhjetor 2010 ne ora 1900

Zevendes ministrja e Puneve te Jashtme Vlora Citaku me ftese te ministrit te Puneve te Jashtme te Gjermanise Guido Vesterwelle dhe ministrit te Puneve te Jashtme te Austrise Michael Spindeleger do te marre pjese ne konferencen e organizuar nga Instituti ASPEN e cila do te mbahet ne Berlin me 10 dhe 11 dhjetor.Ne konference do te diskutohen ceshtje te ndryshme me karakter politik ekonomik dhe te sigurise ne Evropen Jug-Lindore. Nje tematike e vecante e kesaj konference do te jete perspektiva e integrimit te Ballkanit perendimor ne Bashkimin Evropian.147Ne kete konference do te marrin pjese perfaqesues te larte te shteteve te rajonit nga Evropa dhe ShBA dhe zv.ministrja Vlora Citaku ne diten e pare te konferences ne Ambasaden Austriake ne Berlin do te mbaje nje fjalim me teme 147Kosova dhe marredheniet me Bashkimin Evropian148 ndersa ne diten e dyte qe do te mbahet ne ndertesen e Institutit ASPEN ne Berlin do te mbaje fjalimin me teme 147Tejkalimi i se kaluares pajtimi dhe roli i shoqerise Civile148 ben te ditur zyra per informim e MPJ-se.Po ashtu behet e ditur se Citaku do te shfrytezoje rastin qe te mbaje takime bilaterale me homologet e saj nga rajoni Evropa dhe ShBA ne lidhje me avancimin e pozites se Kosoves ne arenen nderkombetare qe ka te beje me pershpejtimin e njohjes liberalizimin e vizave avancimin e procesit per integrim ne BE dhe ne organizatat te tjera.