Cmimi i naftes ka shenuar serish renie ne bursat e Nju Jorkut dhe Londres.

Ne SHBA nje fuci nafte u shit sot per 60,77 dollare, ndersa ne Bursen e Londres per 60 dollare.

Sipas eksperteve, ulja e cmimit ka ardhur si pasoje e renies se kerkeses dhe forcimit te dollarit.

Vendet e OPEC-ut e kane ulur prodhimin, ndersa cmimi ka zbritur gati ne gjysmen e vlerave rekord qe arriti disa muaj me pare.