Orkestren e RTSH-se Violinisti Eljon Vejsiu interpreton sonte me Orkestren e Radio Televizionit Shqiptar Poeme per violine dhe orkester nga Ernest Chausson nen

drejtimin e dirigjentit Jacques Cohen.

Vejsiu eshte larguar nga Shqiperia 17 vjec per te studiuar fillimisht ne Konservatorin Shteteror Pantcho Vladigerov ne Sofje me pas ne Konservatorin e Muzikes dhe Drames ne Londer Guildhall School dhe Trinity College of Music.

Ne vitin 2007-2008 u ftua me burse te plote ne Konservatorin e Muzikes

ne Birmingham. Sot ai eshte pjesetar i Orkestres Mbreterore Filarmonike te Londres.

Ne koncertin e pare per kete sezon Orkestra Simfonike e Radio- Televizionit interpreton

Quiet Music nga Jacques Cohen dirigjenti i koncertit dhe nje simfoni te ajkovskit. Jasques Cohen eshte dirigjenti kryesor i Orkestres se Qytetit te Oksfordit.

Ka drejtuar Orkestren Simfonike te Londres Orkestren Filarmonike Mbreterore. Ka krijimtari te pasur per orkestrer.Koncerti ne Tirane mbahet ne oren 19.00 ne sallen e madhe te Akademise se Arteve. Hyrja e lire.