Ndërmjetësi i BE-së në dialogun Kosovë-Serbi, Robert Cooper, do të vizitojë sot Prishtinën. Lajmi është konfirnuar nga zëdhënësja e Catherine Ashton, Maja Koçijançiç, e cila ka theksuar se Cooper do të qëndrojë në Prishtinë për të përgatitur raundin e ardhshëm të dialogut me Beogradin.

Me qëllim rifillimin e dialogut dypalësh, Cooper zhvilloi në Vjenë një takim me negociatorin serb Borisllav Stefanoviç, ku diskutoi për përfaqësimin e Kosovës dhe zbatimin e marrëveshjeve të arritura deri tani.


Dialogu për çështjet teknike mes Prishtinës dhe Beogradit ka filluar në mars të vitit të kaluar dhe deri tani, me ndërmjetësimin e BE-së, janë zhvilluar disa raunde.


Beogradi nuk lëkundet nga qëndrimi që Kosova në nismat rajonale të përfaqësohet në bazë të rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së.


Nga ana e tyre, autoritetet kosovare deklarojnë se Kosova në nismat rajonale do të paraqitet e barabartë me të tjerët dhe se rezoluta 1244 është e tejkaluar. / INA