Dalai Lama ka shprehur mbeshtetjen e tij te plote per Liu Xiaobo dezidenti kinez te cilit i eshte dhene Cmimi Nobel per Paqen 2010.

Ne iniciativat e tij Liu nuk synon te permbyse qeverine por te sjelle me transparence dhe me shume pergjegjesi ka shpjeguar lideri shpirteror tibetian fituesi i Nobelit per Paqen ne 1989.

Deklaratat e tij jane bere ne Japoni ku ka shkuar pas nje seri takimesh mes te cilave edhe Samiti Boteror i Nobeleve per Paqen ne program ne Hiroshima nga 12 ne 14 nentor.