Qendrimi

Edhe pse zyrtaret e Beogradit e te Prishtines mohojne se po zhvillohen biseda sekrete madje edhe ata qe e hedhin kete poshte nuk e perjashtojne mundesine se ka kontakte direkte shkruan dje Danas i Beogradit. 8232Per gjoja takime te fshehta qe po mbahen me ndermjetesimin e bashkesise nderkombetare Prishtina eshte e perfaqesuar kryesisht ne nivel keshilltaresh te Kryeministrit Hashim Thaci. Nga pala e Beogradit te dyshuar per bisedime sekrete jane zyrtare te Ministrise per Kosoven shefi i diplomacise serbe Vuk Jeremic madje edhe Presidenti i Serbise Boris Tadic. 8232Burime te Danas konsiderojne se Prishtina po merr pjese ne mbledhje sekrete qe te bleje informacione per Perendimin se cfare eshte i gatshem Beogradi te ofroje ne kuader te rikthimit te ceshtjes se Kosoves nga terreni i diplomacise se larte ne politike te paster. 8232Beogradi sic po spekulohet disa nga ofertat e veta per palen shqiptare i ka testuar ne opinionin e tij me balona provues mediatike si autonomi nga 1 deri 100 ose kushte te trefishta te Serbise ndash status per Veriun e Kosoves garanci per serbet ne Jug te Ibrit dhe eksterritorialitetin e manastireve. 8232Te gjitha keto konstaton Danas jane bere ne kuader te tregimit mbi tregtine per ndryshimin e propozimit serb te rezolutes ne Asamblene e Pergjithshme te KB.