brbrNdryshimet ne ligjin per Avokatin e Popullit kane sjelle debate ne Komisionin e Ligjeve mes institucionit qe drejton Igli Totozani dhe deputeteve te mazhorances Ministria e Drejtesise ka mbrojtur draftin si nje projekt qe forcon pavaresine e institucionit duke e lene ne dore te Kuvendit masen e nderhyrjeve ne kete ligj por Avokati i Popullit eshte shfaqur i pakenaqur duke kerkuar me shume kompetenca per sa i perket emerimit dhe shkarkimit te komisionereve apo percaktimit te struktures se institucionit duke perdorur si argument mbrojtes edhe disa rekomandime te misionit Euralius Por kreu i Komisionit te Ligjeve Fatmir Xhafaj nuk e ka kursyer ironine ndaj Totozanit jo vetem per ceshtjen e Euralius por edhe per kompetencat e reja qe kerkon Avokati i Popullit Ndryshimet ne ligjin per Avokatin e Popullit kerkojne nje shumice te cilesuar prej 84 votash por pavaresisht qendrimit te opozites mazhoranca me 85 deputete nuk perballet me asnje problem ne miratimin e tyrebrbr
br