Teksti i Deklaratës së Pavarësisë së Kosovës, i shkruar në pergamenën mbi 700-vjeçare, nuk ndodhet as në Muze të Kosovës dhe as në Arkivin qendror të Shtetit.
Këto dy institucione nuk kanë kërkuar, por as nuk iu është ofruar që të ruajnë dhe mbrojnë të aktin e pavarësisë. Kjo deklaratë po mbahet ende në Kuvendin e Kosovës.

AdPlatformZone = {id: "549fcab82",format: "410x0"};


E ruajtur 24 orë nga Policia e Kosovës dhe nën vëzhgimin e kamerave, deklarata e cila ndodhet në kabinetin e kryetarit të Kuvendit, mund të të largojë frikën për “zhdukjen” e saj një ditë./Zëri/