Tirane 5 nentor 2011 NOA - Deputetet demokrate anetare te Komisionit per eshtjet Ligjore Administraten Publike dhe te Drejtat e Njeriut i kerkojne kreut te shtetit qe ne propozimet qe bene per kreret e institucioneve te respektoje Kushtetuten. Deklarata vjen pas rrezimit dy dekreteve te Presidentit ne seancen e dites se enjte. Me poshte deklarata e plote e deputeteve demokrate.Deputetet demokrate te Komisionit Parlamentar te ligjeve i kerkojne Presidentit qe cdo propozim qe kerkon miratimin e Kuvendit duhet ta beje ne perputhje me Kushtetuten e vendit dhe vendimet e Gjykates Kushtetuese.Pardje per here te pare ne historine e Parlamentit shqiptar qe nga viti 91 nje dekret ne Kuvendin e Shqiperise mori vetem nje vote.Ky ishte votimi per kandidatin per kryetar te Kontrollit te larte te Shtetit te dekretuar nga Presidenti i Republikes.Ky ishte propozimi i Presidentit te Republikes ne kundershtim te hapur me Kushtetuten dhe jurisprudencen e Gjykates Kushtetuese.Deputetet demokrat te Komisionit te ligjeve duke respektuar Presidentin e Republikes i kerkojne atij qe cdo propozim qe kerkon miratimin e Kuvendit duhet ta beje ne perputhje me Kushtetuten e vendit dhe vendimet e Gjykates Kushtetuese ne menyre qe te respektohet funksionimi i institucioneve kushtetuese te vendit.a.k/NOA